Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
15.9 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι Spoilers Crew στο kefaloniastatus.gr | Συνέντευξη στην Αντζελίνα Γιαννοπούλου

Editorial

Το kefaloniastatus.gr και η αφεντιά μου, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην διαδικτυακή μας παρέα τους «Spoilerscrew», ή αλλιώς, τον Αλέξη Χ. και τον Κωστή Μ.Κ., δύο μαθητές της πρώτης Λυκείου που ζουν και δημιουργούν μουσική και στίχους στην Λειβαθώ, στην Κεφαλονιά. Τους συνάντησα ένα χαλαρό απόγευμα Σαββάτου και μου εξήγησαν ότι ιδέες υπάρχουν καθημερινά, ότι κάποιες λέξεις είναι τόσο λυρικές που δεν γίνεται να τις αφήνεις ανεκμετάλλευτες, και πώς δύο φίλοι έγιναν crew.

Φωτ. από το videoclip του «ИORILSK»

  • Πώς ξεκινούν δύο παιδιά να κάνουν κάτι τόσο ολοκληρωμένο μουσικά, όσο αυτό που βλέπουμε σήμερα;

Αλέξης: Λοιπόν, για την ακρίβεια το Spoilerscrew είναι το αποτέλεσμα της καραντίνας. Εγώ και ο Κώστας ήμασταν φίλοι από παλιά, βασικά, από το 2017, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα crew στο οποίο θα γράφω εγώ τους στίχους, ο Κώστας θα φτιάχνει την μουσική και θα κάνουμε κομμάτια μαζί. Αυτή είναι η βασική ιδέα.

  • Πώς προκύπτει το όνομα;

Αλέξης: Λοιπόν, το όνομα ήταν μια τελείως τυχαία απόφαση, θέλαμε, απλά, βιαστικά, να φτιάξουμε το γκρουπάκι και μου λέει ο Κώστας: «Πως θα ονομάσουμε το crew μας;¨» και του λέω: «Έχω βρει μια πολύ ωραία λέξη στα αγγλικά που λέγεται spoil που σημαίνει καταστρέφω και θα το κάνουμε spoilerscrew, οι καταστροφείς!».

  • Η πρώτη, πρώτη φορά που σας ήρθε η ιδέα, πότε ήτανε ;

Κωστής: Ήτανε περίπου το Μάρτη του ‘20, όπου πήρα μία βιντεοκλήση τον Αλέξη να του πω ότι μπορώ και φτιάχνω την δική μου μουσική πλέον. Ήξερα εγώ, ότι ήδη αυτός γράφει, και ψήθηκε και αυτός, ψήθηκα και εγώ και βγήκε αυτό που υπάρχει μέχρι και σήμερα.

  • Βρίσκω αναφορές στους στίχους σε πράγματα που δεν θα περίμενα να ακούσω από ένα 16χρονο σήμερα. Για παράδειγμα, στον Προμηθέα ή στον μικροαστισμό , από πού έρχονται όλα αυτά, έρχονται από το σχολείο;

Αλέξης : Κοίτα να δεις, πολλές φορές μπορεί ένας στίχος να εξαρτάται από μια μόνο λέξη. Μπορεί, ας πούμε, μια λέξη να με ιντριγκάρει και να την θεωρώ πολύ λυρική και εκλεπτυσμένη και να προσαρμόσω το στίχο πάνω σ΄ αυτή την λέξη, ακόμη και αν δεν βγάζει κάποιο γενικότερο νόημα.

  • Πού θα κατατάσσατε σαν μουσικό είδος αυτό που κάνετε;

Κωστής: Θα έλεγα, γενικά, ότι αυτό που κάνουμε είναι μία μίξη ειδών μουσικής, είναι hiphop…, πολλά ακούσματα, παραγωγές μας είναι ακόμα και trap οπότε είναι ένα…

Αλέξης: …συνονθύλευμα

Κωστής: Ακριβώς, συνονθύλευμα ακουσμάτων.

Φωτ. από το videoclip του «BULIMIA NERVOSA»

  • Στο δικό σας ηλικιακό γκρουπ κυριαρχεί αυτή την στιγμή η trap και μάλιστα με στίχο με πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο. Οι δικοί σας στίχοι δεν είναι καθόλου κοντά σε αυτό, από ό,τι μπόρεσα εγώ να δω, από πού ξεκινάει αυτό, από πού αντλείται η έμπνευση;

Αλέξης: Η έμπνευση… προσωπικά τουλάχιστον, την αντλώ από άλλους καλλιτέχνες του είδους, οι οποίοι πολλές φορές μπορεί να είναι είτε πιο εδραιωμένοι στην κουλτούρα ή και πιο εναλλακτικοί, ξέρω ΄γω. Αυτή είναι η απάντηση μου όσον αφορά την έμπνευση.

Κωστής: …από τα ακούσματά μας. Δηλαδή, από τα ακούσματα που έχουμε, μπορούμε ν΄ ακούμε διάφορους καλλιτέχνες, παίρνουμε ιδέες κτλ, οπότε αυτοί είναι η πηγή έμπνευσης σίγουρα.

  • Δύο πολύ πετυχημένα videoclip, που μπήκα και είδα, με χιλιάδες προβολές. Ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά;

Αλέξης: Τώρα θα πρέπει να δώσω credits σε όλα τα άτομα που συμμετείχαν στα videoclip. Βασικά, και στα δύο videoclip βοήθησαν τ΄ αδέρφια μου, μάλιστα ο ένας από αυτούς έχει σπουδάσει και τέχνες ήχου και εικόνας, γενικά είναι σκηνοθέτης, όπου και ο δεύτερος, βασικά, έχει ασχοληθεί με το χώρο του κινηματογράφου, οπότε, όταν μάθανε ότι εγώ μ΄ ένα φίλο μου παράγουμε μουσική ψήθηκαν με τη μία να μας γυρίσουν videoclip και δανείστηκαν μια κάμερα ενός φίλου του Παύλου του Βαλλιανάτου, κάναμε τα γυρίσματα, βρήκαμε ένα χώρο, έγραψαν ένα σενάριο, κάναμε το editσ΄έναν υπολογιστή του Λάμπη του Μανουσάκη και βγήκε. Ωστόσο, στο δεύτερο videoclip έχω να δώσω πολλά παραπάνω credits σε διάφορους ηθοποιούς οι οποίοι έπαιξαν στο clip, όπως ο Λάμπης Μανουσάκης, η ΣιμάτουΜαριανίνα, ο Αλέ, δεν το θυμάμαι το επίθετό του, τ΄ αδέρφια μου φυσικά, εγώ (γέλια).

Φωτ. απότο video clip του «BULIMIA NERVOSA»

  • Φτιάχνετε videoclip, λοιπόν, ως Spoilerscrew που παίρνουν χιλιάδες views, αποκλείεται να μην σχολιάζουν οι συμμαθητές και οι φίλοι. Πώς αντιδρούν και πώς αντέδρασαν και στο πρώτο «μπαμ» οι συμμαθητές και οι φίλοι σας;

Κωστής: Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχε γίνει , γενικά τους άρεσε όλο αυτό ενθουσιάστηκαν, άλλωστε, το πρώτο videoclipγυρίστηκε με το κινητό μου, δεν ήταν τίποτα,οπότε όταν είδαν ένα τέτοιο levelupστα πάντα, είτε είναι beat, είτε είναι μίξη, είτε είναι στίχοι, είτε είναι εικόνα κτλ, ήταν όλα διαφορετικά, ενθουσιάστηκαν πιστεύω.

Αλέξης: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει κάποια μεγάλη διαφορά στον τρόπο που με αντιμετώπιζαν ή στο πως αντέδρασαν. Εντάξει, αντέδρασαν τύπου τους άρεσε το videoclip, αλλά δεν έχω δει διαφορετική αντιμετώπιση, σαν ας πούμε: « Α, το γνωστό παιδί από τις Κεραμειές» και αυτό πιστεύω είναι καλό, μ΄ άρεσε που δεν επηρεάστηκε καθόλου η προσωπική μου ζωή.

  • Τι λένε οι γονείς σας για όλο αυτό;

Κωστής: Όταν τους το πα, γενικά, στην πρώτη καραντίνα, όταν ξεκίνησα να κάνω αυτό που κάνω με τη μουσική μου, εντάξει, με υποστήριξαν αλλά δεν νομίζω ότι περίμεναν να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει, σε αυτό το επίπεδο. Τώρα, συγκεκριμένα, όταν τους είπα για την συνέντευξη, δεν το περίμεναν, αλλά είναι δίπλα, στηρίζουν.

Αλέξης: Οι δικοί μου γονείς στην αρχή ήταν κάπως χλευαστικοί, σε ένα κατανοητό βαθμό γιατί τους έλεγα: «Ε μαμά είμαι ράπερ κτλ», οπότε μου έλεγαν: «Tι ράπερ παιδί μου;».O πατέρας μου, ειδικά, μου έλεγε: «Πάμε να κόψουμε κανένα ξύλο». Στην αρχή, ενώ χλεύαζαν, στην συνέχεια όταν είδαν ότι είχε πολλή απήχηση και ειδικά όταν είδαν το φαντασμαγορικό videoclip που γυρίσαμε με τα αδέρφια μου, είδαν ότι τα λέφτα που είχαν δώσει για τις σπουδές των αδερφών μου είχαν πιάσει τόπο. Οπότε,  ο πατέρας μου πλέον του λέω:«Πάω να ηχογραφήσω» και είναι σε φάση: « ΄ντάξει, ΄ντάξει, ΄ντάξει θα σε πάρω μετά για ξύλα, μην ανησυχείς, ηχογράφησε».

  • Πόσο εύκολο είναι να κάνεις κάτι τέτοιο στην Κεφαλονιά;

Αλέξης: Η αλήθεια είναι ότι η Κεφαλονιά και γενικότερα οποιοδήποτε νησί είναι πολύ περιοριστικός παράγοντας στο να παράγεις μουσική, γιατί πέρα από το ότι σου είναι δύσκολο να βρεις τρόπους να ηχογραφήσεις και πάει λέγοντας, ο κόσμος είναι πολύ στενός, φτάνεις σ΄ ένα σημείο που σε ξέρει το νησί αλλά μετά δεν μπορείς να βγεις παραέξω.

Κωστής : Είναι θέμα πολλές φορές να πεις ακριβώς τι σκέφτεσαι ή τι νοιώθεις γιατί η Κεφαλονιά ξέρουμε ότι είναι μια μικρή κοινωνία, κλειστή κοινωνία, στο χωριό μου, ας πούμε,ο ένας ξέρει τι κάνεις κάθε στιγμή, σε ρωτάει που πας κτλ,oπότε, είναι θέμα αυτό, είναι μεγάλο θέμα, γιατί πας να γράψεις κάτι και σκέφτεσαι ότι άμα το πω μπορεί να ακούσω αυτό και αυτό από τον τάδε και είναι θέμα.

–     Ποιο είναι το σχέδιο για το μέλλον, αν υπάρχει;

Κωστής : Γενικά έχουμε κάποια πλάνα το σημαντικότερο πιστεύω είναι ότι, δεν ξέρω και εγώ σε πόσους μήνες, τρεις μήνες- δύο, ετοιμάζουμε ένα κομμάτι που το έχουμε έτοιμο, σχεδόν, δουλεύεται αυτή τη στιγμή, στο οποίο θα συμμετέχω και εγώ και στα φωνητικά κτλ αυτό το περιμένουμε πως και πως γιατί είναι… δυνατό! Αυτό το θέλω πάρα πολύ. Συνέχεια, ας πούμε τώρα ο Αλέξης ετοιμάζει και άλλο δίσκο, δεν σταματάει, γενικά καθημερινά, ιδέες υπάρχουν.

Αλέξης: Πάντα κοιτάμε το κοντινό μέλλον, δηλαδή δεν μας νοιάζει να κάνουμε κάποιο μεγάλο project μακροπρόθεσμα. Άλλωστε, και ο δίσκος Amok βγήκε μέσα σε τέσσερις μήνες, απλά, αποφάσισα μια μέρα θα γράψω δίσκο, οπότε έκατσα σιγά σιγά τον έγραφα, έφτιαξα τις παράγωγες, βγήκε, μπήκαν όλα σε μια σειρά. Τώρα… για ποοοοοολύ μακροπρόθεσμα ετοιμάζω ένα δίσκο που δεν ξέρω καν, αν θα προλάβω τότε, να τον ηχογραφήσω που θα έχω πανελλαδικές και πάει λέγοντας, οπότε, ναι, απλά ετοιμάζουμε κάποια singles.

Επίσημο κανάλι Spoilerscrew στο YouTube:

https://www.youtube.com/c/SpoilersCrewOfficial/videos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται