Κυριακή 14 Απριλίου 2024
25 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι “Άγγελοι επί γης” πάνε στο σχολείο!

Εικόνα: Γιάννης Βαρούχας, Στέλλα Ίσαρη και Κώστας Βαρδαβάς κατά την παράδοση των βιβλίων στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας-Ιθάκης. Φωτογραφία Μάκης Γασπαρινάτος.

Με πολλή μεγάλη χαρά θέλω να μοιραστώ μαζί σας μία σημαντική στάση για το βιβλίο μου. Χθες παρέδωσα στο Διοικητήριο 100 αντίτυπα τα οποία προμηθεύτηκε η ΠΕ Κεφαλληνίας-Ιθάκης υπέρ των σχολικών βιβλιοθηκών της Α/βάθμιας εκπαίδευσης για την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας στα νοήματα της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της ζωοφιλίας!

Με αυτήν την ενέργεια πετυχαίνουμε:
–> Την οικονομική ενίσχυση του ζωοφιλικού σωματείου και καταφυγίου για τα αδέσποτα DORIS – ARK Animal Rescue Kefalonia, καθώς και την περαιτέρω διάδοση του έργου που επιτελεί.
–> Την επικοινωνία στα παιδιά μας ενός αληθινού περιστατικού που συνέβη στο νησί μας και που εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα.
–> Τη στήριξη της φιλαναγνωσίας που αποτελεί πολύτιμη δυνατότητα/ικανότητα σε μία εποχή που οι οθόνες και τα ηλεκτρονικά μέσα προωθούνται ραγδαία.
–> Τη μεγάλη ηθική ικανοποίηση για τις ανιδοτελείς προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει γι’ αυτό το βιβλίο.

Το ιστορικό.
Η ιδέα ξεκίνησε όταν την έβαλε στον δημόσιο διάλογο ο φίλος και δικηγόρος, κ. Κώστας Ζαπάντης, τον οποίο ευχαριστώ για άλλη μία φορά θερμά, με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Στη συνέχεια το συζητήσαμε μαζί με τον κ. Ιωάννη Κοσμάτο και την κ. Μαρία Μαρία Μασάντο στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας κ. Σταύρου Τραυλού ο οποίος ήταν από την 1η στιγμή θετικός και μας είπε ότι θα το κάνει.

Ακολούθησαν μήνες γραφειοκρατικών κα διαδικασιών οι οποίοι όμως πέρασαν με ωραίο τρόπο καθώς επικοινωνούσα με δύο εξαιρετικά στελέχη του τμήματος Προμηθειών, την κ. Στέλλα Ίσαρη και τον κ. Κώστα Βαρδαβά, αλλά και με τον ζωόφιλο, φίλο και οικονομικό υπεύθυνο κ. Κώστα Ιωάννου, μέχρι που φτάσαμε στο ευκταίο αποτέλεσμα!

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας, τον αγαπητό φίλο και συνάδελφο, κ. Σταύρο Τραυλό, για την απόφασή του να βοηθήσει τη ζωοφιλική κοινότητα, να προάγει τον χώρο του βιβλίου και να ανταμείψει ηθικά την προσπάθειά μας! Να είναι πάντα καλά!

Ευχή και ελπίδα μας είναι τώρα, οι μαθήτριες και οι μαθητές που θα έρθουν σε επαφή με το βιβλίο μας να το αγαπήσουν και να περάσουν μαζί του τόσο όμορφα όσο εμείς όταν το δημιουργούσαμε!
Γιάννης Βαρούχας
7 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ