Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πόνος στη μέση και τον αυχένα. Γράφει ο Σπύρος Φωκάς

Γράφει ο Σπύρος Φωκάς

Personal Trainer & Sports Therapist

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Ακούμε καθημερινά γύρω μας ότι πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν πόνο στη μέση και στον αυχένα και συνήθως ακούμε την έκφραση ‘έλα μωρέ θα περάσει, θα κοιμήθηκες στραβά’. Ποια είναι η πραγματική αιτία όμως;

Η οσφυαλγία, ο πόνος στη μέση, είναι φαινόμενο που θα αντιμετωπίσουν 8 στους 10 ενήλικους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το πιο σύνηθες αίτιο εμφάνισης της οσφυαλγίας είναι η κακή στάση του σώματος και η κακή φυσική κατάσταση. Η κακή στάση του σώματος προκαλεί πόνους συνήθως και στον αυχένα, όπως και η καθιστική δουλειά όπου και τα δύο συμβάλλουν στην εμφάνιση αυτού του πόνου.

Πριν επισκεφθούμε κάποιο γιατρό καλό είναι να γίνει μια ανάλυση και αξιολόγηση της κίνησης και στάσης του σώματος από κάποιον ειδικό. Τα παυσίπονα χάπια που πιθανότατα θα χορηγηθούν από το γιατρό, δεν αντιμετωπίζουν άμεσα την αιτία εμφάνισης του πόνου, αλλά το σύμπτωμα που είναι ο ίδιος ο πόνος. Η αξιολόγηση της κίνησης λοιπόν θα δείξει πιθανές μυοσκελετικές ανισορροπίες και αδυναμίες, κακή στάση του σώματος, κακή εκτέλεση κάποιων ασκήσεων που πιθανότατα γίνονται χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού άσκησης αλλά και πολλά άλλα όπως κάποιο πρόβλημα ακόμα και στη βάδηση λόγω χρήσης ακατάλληλων παπουτσιών.

Η αντιμετώπιση της αιτίας πρόκλησης του πόνου γίνεται κυρίως με σωστή θεραπευτική άσκηση. Η σωστή άσκηση ανάλογα με το πρόβλημα, τον τρόπο ζωής και το στόχο του καθενός είναι αυτή που όχι μόνο θα ελαττώσει τους χρόνιους πόνους, αλλά θα βελτιώσει τη φυσική κατάσταση του ασκούμενου, θα διορθώσει τη λανθασμένη στάση του σώματος αλλά πιο σημαντικό, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και καθημερινότητας του ατόμου.

Όπως είχα πει και σε προηγούμενο άρθρο, βλέπουμε ότι η άσκηση είναι όπλο καταπολέμησης πολλών παθήσεων. Αν πάσχετε από πόνους στη μέση ή στον αυχένα, καλό είναι να δείτε κάποιον ειδικό άσκησης ώστε να σας βοηθήσει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να απαλλαγείτε από αυτό χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Μην περιμένετε μέχρι η ποιότητα της καθημερινότητας σας να φτάσει σε χαμηλό επίπεδο, αντιμετωπίστε το άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ