Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καθημερινή διατροφή και στρες. του Σπύρου Φωκά

Γράφει ο Σπύρος Φωκάς

Personal Trainer & Sports Therapist

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η καθημερινότητα βλέπουμε ότι γίνονται ολοένα και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αμελούν το ποσό σημαντική είναι η σωστή διατροφή, με αποτέλεσμα να βλέπουμε όλο και περισσότερα μικρά προβλήματα υγείας.

 Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η καθημερινότητα, δεν επιτρέπει σε πολλούς από εμάς να ακολουθούμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και έτσι καταφεύγουμε στην εύκολη και γρήγορη λύση, το γρήγορο φαγητό (fast food) πουσυνήθως η ποιότητά του είναι μέτρια προς χαμηλή στις περισσότερες περιπτώσεις. Το γρήγορο φαγητό είναι μία επιλογή αλλά δεν είναι απαραίτητα μια καλή επιλογή.

Το άγχος που δημιουργεί η δουλειά, η καθημερινότητα, η έλλειψη χρόνου κλπ είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο το οποίο αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι λανθασμένα. Πόσες φορές έχουμε φάει κάτι μόνο για να νιώσουμε καλά ή να ξεφύγει λίγο το μυαλό από κάτι δυσάρεστο; Μπορώ να πω ότι καθημερινά το βλέπουμε γύρω μας. Εάν λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να κάνουμε πιο έξυπνες επιλογές στο θέμα της διατροφής με πολύ μικρές αλλαγές, τότε έχουμε κερδίσει πάρα πολλά.

Αντί λοιπόν να πάμε να πάρουμε ένα κρουασάν με σοκολάτα ή να πάρουμε ένα χυμό που έχει πολλή ζάχαρη, μπορούμε να πάρουμε από το σπίτι ένα φρούτο, λίγους ξηρούς καρπούς, ένα φυσικό χυμό ή μια σπιτική μπάρα δημητριακών. Αντί να πάρουμε από έξω ένα έτοιμο φαγητό, μπορούμε να πάρουμε σε ένα τάπερ σπιτικό φαγητό, φτιαγμένο με υλικά που ξέρουμε ότι είναι υγιεινά και όχι περιττά λάδια και λίπη.

Είναι εύκολο να κάνουμε πολύ μικρές αλλαγές που θα μας αποφέρουν τόσα πολλά μακροπρόθεσμα! Μην αφήνουμε τον καιρό να περνάει και να μας ρουφάει η καθημερινότητα, ας αλλάξουμε κάποια πράγματα για να μη χρειάζεται να τρέχουμε στους γιατρούς σε λίγα χρόνια λόγω κακής διατροφής!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ